NLP
Neuro Linguistic Programming
Neurolingvistinen Prosessointi, Neurolingvistinen Ohjelmointi

 

 

 

 

NLP on:

  • Malli/tutkimussuunta
  • NLP tarjoaa välineet kokemuksen rakenteen muuttamiseen.
  • Huipputaidon/onnistumisen mallentamista
  • Asenne ja tutkimusmetodologia, joka sisältää suuren joukon menetelmiäkokemuksen muuttamiseen.
  • Kiinnostunut siitä, mikä toimii NLP on joukko menetelmiä, joilla voi luoda positiivisen kontaktin ja ohjata vuorovaikutusta
  • Malli, jolla voi kerätä tietoa toisen ihmisen tavasta prosessoida informaatiota
  • Malli, jolla voi saada aikaan tarkasti rajattu ja kestävä kokemus sekä toiminnan ja käyttäytymisen muutos usein hyvinkin nopeasti

NLP olettaa, että ihmisen mieli ja keho ovat läheisessä yhteydessä toisiinsa, ja että toisen avulla voidaan vaikuttaa toiseen.

N = Neuro

Ihmisen käyttäytyminen perustuu viiden aistijärjestelmän (näkö, kuulo, tunto, haju, maku) ja näitä vastaavien miellejärjestelmien (mielikuvat, kuvitellut äänet, sisäiset tuntemukset, hajuihin ja makuihin liittyvät mielteet) toimintaan. Hermosto kytkee ihmisen mielen ja kehon yhtenäiseksi järjestelmäksi, jossa ajatukset vaikuttavat fysiologiaan ja fysiologia vaikuttaa ajatuksiin.

L = Lingvistinen

Jokaisella on oma kokemuksensa todellisuudesta. NLP olettaa, että tällä kokemuksella on muoto ja rakenne, joka on kielen kaltainen. Itse asiassa myös puhuttu kieli (sanat joita käytämme) kytkeytyy läheisesti subjektiiviseen kokemukseemme todellisuudesta. Muuttamalla sanoja joita käytämme, muutamme myös kokemustamme.

P = Prosessointi

Prosessointi liittyy niiden toimintaohjelmien tunnistamiseen ja käyttöön, joilla voimme saavuttaa erilaisia tavoitteita.

NLP- TARINANI

Kuulin ensimmäisen kerran NLP:stä 2016. Ihmettelin, että miten ihailemani ihmiset pystyy toimimaan rauhallisesti ja päättäväisesti, suhtautuu elämään positiivisesti ja kaikkeen rakkaudella. Onnistuu tavoitteissaan ja menestyy.

Minäkin haluan oppia elämään noin, ja aloin etsimään tietoa kirjoista ja koulutuksista.

Aloitin NLP PRACTITIONER koulutuksen 2017 syksyllä Helsingin aikuisopistolla. Kouluttajani oli Anu Vihonen. Jatkoin koulutusta NLP MASTER PRACTITIER syksyllä 2018. Vuodenvaihteessa oli niin täyttä elämässäni, joten jätin tauolle, jatkan syksyllä 2019. NLP-harjoituksia teen paljon ja käytän NLP näkyy elämässäni.

Keväällä 2018 olin Young-Living koulutuksessa, ja siellä luennoi Jaakko Alasaarela aiheesta ”Sinä Pystyt” Parin kuukauden päästä Jaakko julkaisi kirjan ”Sinä pystyt” Kirja on huippu! Helposti ymmärrettävä, elämäntaito-harjoituksia. Joita käytän itse ja kerron myös asiakkailleni.

Syksyllä 2018 olin Ilkka Koppelomäen luennolla ”Saa mitä haluat” Kirjan olin lukenut vähän aikaisemmin. Maaliskuussa 2019 olin ”Saa mitä haluat” -valmennuksessa. Täällä on aivan ihania ihmisiä! Ihmisiä jotka rakastavat elämää, ihmisiä jotka suhtautuvat Rakkaudella kaikkeen, ihmisiä jotka laittavat unelmat ylös, ja tavoittelevat sitä, ihmisiä jotka ovat onnellisia ja täynnä elämänintoa. Näihin haluan tutustua lisää, mallittaa heidän menetelmiä/menestystä.

Alkoi NLP-matkani kohti unelmia! <3
Huomaan itsestäni, WAU! Olen kehittynyt paljon, olen täynnä elämäniloa! Elämäntaito kasvaa kokoajan ja nyt haluan myös antaa sinullekkin mahdollisuuden, NLP-matkaan. NLP-matka on kaikista paras reissu ikinä, ja mikä parasta! – Se matka ei pääty! <3